Toerskiën: wat heb je nodig?

De laatste jaren is het toerskiën (of tourskiën) steeds populairder geworden. Meer en meer skiërs (of niet-skiërs) ervaren het plezier van het toerskiën en het onderweg zijn in de bergen, ver of dichtbij de skigebieden. De skigebieden zelf hebben hier ook op ingespeeld door speciale skitoer routes aan te leggen binnen het skigebied. Men kan nu op speciale paden naar boven lopen op de ski's en vervolgens via de pistes naar beneden skiën. Zeker voor beginnende toerskiërs is dit interessant omdat men op deze manier in een veilige setting gewoon kan raken

Het wordt natuurlijk maar echt plezant wanneer men weg van alle drukte, zijn eigen weg naar boven zoekt op een maagdelijke berg. Maar wat hebben we daar nu voor nodig?

In een aantal blog post zullen we verder ingaan op het materiaal dat nodig is om met het toerskiën te beginnen.

We willen nog wel meegeven dat toerskiën niet zonder risico's is, zeker als men de skigebieden verlaat en zijn eigen weg naar boven zoekt. Het is dus van belang dat men de tocht goed voorbereid en indien men weinig tot geen ervaring heeft, zich zeker laat begeleiden door een ervaren gids. Daarnaast mag een goede veiligheidsuitrusting zeker niet ontbreken (Lawinezoekappararaat, schop, sonde, eerste hulp kit).

Wat hebben we nodig?

Terug naar blog