Welke lengte skistokken neem ik best?

Niet enkel de lengte van een ski is belangrijk maar ook bij de keuze van nieuwe skistokken is het van belang dat je de juiste lengte kiest. Een te korte skistok zorgt ervoor dat je teveel voorover gebogen zal staan en teveel druk zet op de voorkant van de ski's. Te lange stokken zorgen dan weer voor een langlauf gevoel en zijn handig als je veel moet prikken / duwen met je stokken, maar verder zeer onhandig als je gewoon skiet. 

Bij skistokken bestaat er een algemene regel, maar die kijkt enkel naar de lichaamslengte. Dit is een goede richtlijn die voor de meeste mensen de juiste lengte zal aangeven, maar sommige mensen hebben bv een wat langer onderlichaam en / of relatief kortere armen ten opzichte van hun lichaamslengte. Voor mensen die doorom zouden twijfelen, hebben we onder volgend lijstje nog een goede test die je de juiste lengte zal aangeven.

De algemene richtlijn:

Lichaamslengte: 1m50 - skistok lengte 105cm

Lichaamslengte: 1m55 - skistok lengte 105 - 110cm

Lichaamslengte: 1m60 - skistok lengte 110cm

Lichaamslengte: 1m65 - skistok lengte 115cm

Lichaamslengte: 1m70 - skistok lengte 120cm

Lichaamslengte: 1m75 - skitstok lengte 120cm -125cm

Lichaamslengte: 1m80 - skistok lengte 125cm

Lichaamslengte: 1m85 - skistok lengte 130cm

Lichaamslengte: +1m90 - skistok lengte 135cm

Indien je zou twijfelen over de exacte lengte, kan je ook een snelle test doen: hiervoor heb je enkel een stok / houten lat / (borstel)steel nodig. Je neem de stok vast met je hand zodat je elleboog een rechte hoek maakt. Je markeert de bovenkant van jouw hand op de stok en meet vervolgens de lengte van de stok van de grond tot het markeerpunt. Tel hier 3-5cm bij op en dan heb je de perfecte skistok lengte.

Skistokken kan je bij ons ook hier terugvinden. Deze zijn volledig nieuw en zijn dus een perfecte aanvulling bij jouw nieuwe ski's. 

 

Terug naar blog